Jumat, 20 Februari 2015

        
Hello...... semua........  sugeng rawuh... di post kedua ini aku mau bahas tentang teks prosedur membuat masakan tradisional, tapi kali ini aku menggunakan bahasa jawa. Bagi yang dapet tugas membuat resep / teks eksposisi menggunakan bahasa jawa ini bisa jadi referensi lho. Meskipun menggunakan bahasa jawa ngoko tapi semoga mudah dimengerti. Silahkan membaca :) .

CONTOH SERATAN PAPARAN (EKSPOSISI)


Caranipun Ndamel Sayur Bothok
*Ubarampe :
·         Munthu lan lemper
·         Parut
·      Lading / Peso lan Telenan
·         Dhandhang
·         Baskom
·         Sendok makan
·         Biting kang sampun diresiki
* Bumbu :
·         Brambang 5 siung
·         Bawang 4 siung
·         Lombok abang 5 buah
·         Teri nasi sakcukupe
·         Tempe bosok 1 buah
·         Sarem lan Moto sakcukupe
*Bahan :
·         Godhong gedhang kang apik
·         Kambil parut kang isih enom 200 gram
·         Tomat ijo 5 buah
·         Mlanding sakcukupe
·         Urang sakcukupe
·         Tahu 2 buah
*Caranipun ndamel :
1.      Siapke baskom, mlanding kang sampun dionceki dikumbah, bahan liyane dikumbah, lajeng tomat dirajang miturut selera, tahu dirajang dadu. Kabeh bahan : tomat rajangan, mlanding, urang, lan tahu dilebetke baskom.
2.      Lebetke kambil parut teng baskom.
3.      Kupas brambang lan bawang, teri dikumbah, lajeng brambang, bawang, lombok, teri, tempe bosok, lan sarem sakcukupe diulek nganti lembut.
4.      Lebetke bumbu kang sampun diulek teng jero baskom, lajeng diudak ngantos rata. Tambahi moto sakcukupe, lajeng diudak ngantos rata.
5.      Bungkusi ngangge godhong gedhang kira-kira kalih sendok makan, lajeng dibitingi.
6.      Lajeng didhang kira-kira ngantos 30 menit.
7.      Sayur bothok siap didhahar.

Kangge : 8 bungkus

4 komentar: